Forberedelses tid | 40 minutter |
Tilberedningstid | 5 timer |
Antal personer |
|
Ingredienser
Braiseret okse
- 700-1000 g oksespidsbrydst kan erstattes med bov eller tykkam
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 5 dl rødvin
- 2-3 laurbærblade
- 2 tsk timian
- 2 tsk rosmarin
Tilbehør
Rødvinssauce
- skyen fra stegen
- 1 ds tomatpure 140 g
- 1 oksebouillonterning
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- salt og peber
- evt meljævning mel og vand
Ingredienser
Braiseret okse
Tilbehør
Rødvinssauce
|
|
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
- Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
- Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
- Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
- Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
- Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
- Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
- Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
- Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
- Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
- Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
- Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
- Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes
Pris pr person: ca. 20 kr