Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 2 fed hvidløg presset
- 1 løg fint hakket
- 2 spsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1 dl røde linser kan undlades
- 2 gulerødder i skiver
- 1 ds kokosmælk
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kikærter
- 2 røde snackpeberfrugter i tern
- 2 spsk olie til stegning
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt chili
- 300 g ris
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Vask hokkaido græskarret grundigt. Halvér det og fjern kernerne.
- Skær græskaret i små mundrette stykker. Skrællen skal ikke fjernes - den er sund og fuld af god smag.
- Opvarm olie i en stor gryde og svits græskarstykkerne sammen med presset hvidløg, løgtern, spidskommen og karry i 3-4 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, (røde linser), gulerødder og hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis linserne suger for meget af væsken.
- Dræn kikærterne for vand og skær peberfrugtern i tern. Tilsæt dem til retten og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt evt. chili hvis du har og kan lide det.
- Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller spidskommen.
- Kog risene som anvist på posen.
- Serveres græskargryden med ris (eller et godt stykke fuldkornsbrød).
Recipe Notes
Pris pr. person: 11-13 kr