Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 40 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Rød linsesuppe
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 0,5 knoldselleri
- 5 gulerødder
- 1 dåse flåede tomater
- 7 dl vand
- 1 bouillonterning kylling el. grøntsag
- 200 g røde linser, tørrede
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk cayennepeber eller chili
- rigeligt salt og peber
Tilbohør
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk olie
- salt og peber
- fraiche 5%
Ingredienser
Rød linsesuppe
Tilbohør
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl og skær løg, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Pil hvidløg.
- Kom vand, grøntsager, flåede tomater og bouilloterning i en stor gryde og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn.
- Tilsæt røde linser, spidskommen og cayennepeber/chili, og lad det koge med i suppen i 20 minutter. Smag suppen til med krydderier samt salt og peber.
Rugbrødscroutoner
- Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
- Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde - rør evt i ternene undervejs.
- Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og en klat fraiche.
Recipe Notes
Pris pr person: 6-7 kr