Risret med hvid fisk

Risret med karry og hvid fisk

Ugens fiskeret er virkelig nem, lækker og børnevenlig. Er man ikke så meget til fisk, kan den dog sagtens erstattes med lidt kogt kylling 🙂

Risret med hvid fisk

Risret med karry og hvid fisk

4.50 fra 20 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 tsk olie
  • 1,5 spsk karry
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl ris
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 porrer i ringe
  • 1 æble
  • 300 g ærter
  • 225 g sejfilet, optøet eller anden hvid fisk, f.eks. torsk

Sådan gør du
 

  • Opvarm olie i stor gryde.
  • Svits kort karry. løg og presset hvidløg af i den varm olie. Tilsæt ris og rør det hele sammen.
  • Tilsæt vand, kokosmælk, salt, citronsaft og bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt porrer i ringe og æbletern, og lad det simre med i retten i 5 minutter.
  • Skær den optøede sejfilet i mundrette bider, og læg dem forsigtigt ned i retten sammen med de optøede ærter. Damp fisken sammen med retten i minimum 5 minutter – løber du tør for væske, tilsat da lidt ekstra vand til retten.
  • Når væsken er kogt ind, risene er møre og fisken gennemstegt, rør da forsigt retten rundt og smag til med salt og peber, og evt. mere karry og citron.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

14 Comments

  1. Jeg forstår ikke rigtig mht risene. Bliver de kogt i vand og kokosmælk? Ellers tak for god inspiration 🙂

  2. Vi startede i Mandags med dine retter, og følger uge 20 madplanen.. Super super super lækkert, nemt og billigt mad!! Selv bettemand er kæmpefan! – Stor ros herfra! 🙂

    • Tine Hedegaard

      Jeg har fulgt dine madplaner i 3 uger nu, og er bare så glad. Både fordi jeg ikke selv skal finde på, fordi jeg ved at der er tænkt på næringsindhold, fordi jeg får brugt så mange flere krydderier, end jeg plejer – og fordi det bare smager så godt! Hele familien er begejstrede. Jeg glæder mig nu til at komme hjem fra arbejde og lave mad, og det hele er købt ind!
      Mange tak herfra.

      • Britt // Sund på budget

        Årh sikke en dejlig besked 🙂 Det er så fedt at I alle er begejstrede for det! Tak fordi i følger med 🙂

  3. Vil man kunne spise denne kold?
    Fx til frokost?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg har ikke prøvet at spise den kold, men tænker at det er en smagssag 🙂 Vil dog mene at den er bedst varm.

  4. Virkelig lækker ret til både voksne og børn!!

  5. Anita Mølgaard Jensen

    Super lækker ret! du laver virkelig nogle gode opskrifter. Vi har i hele januar fulgt dine madplaner hvor er de gode og super nemt at gå til med indkøbsliste

  6. Jeg byttede fisken ud med kylling (stegt på panden inden den kom i retten).
    Det blev også rigtig godt 🙂

  7. Sabina Østerlev

    Super godt ret, men det er efter flere forsøg herhjemme, min erfaring at det ikke kun tager 35 minutter at lave den. Jeg ved ikke om forskellen ligger i hvilken type ris man bruger, men vi bruger brune ris og skal i hvert fald sætte 1 time af til retten.

    • Britt // Sund på budget

      Brune ris har en markant længere kogetid en hvide ris, så det giver fint mening 🙂

  8. Lækker opskrift som jeg gerne vil prøve, og jeg kan selvfølgelig godt selv omregne (til 1 person) men tænkte at når nu muligheden er der her på siden så var det jo nemt. Men der er noget der ikke helt fungere, fx. skal jeg stadig buge en hel ds. kokosmælk og en hel bouillonterning selvom ris bliver sat ned til 1 dl. Dette bare til info

  9. Smagte fantastisk. Min mand lavede det uden risene i, en forglemmelse, men blev super velsmagende! 😄

4.50 from 20 votes (15 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Risret med karry og hvid fisk


Print Recipe


Risret med karry og hvid fisk

Region Fisk

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser

Region Fisk

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser


Instruktioner
  1. Opvarm olie i stor gryde.

  2. Svits kort karry. løg og presset hvidløg af i den varm olie. Tilsæt ris og rør det hele sammen.

  3. Tilsæt vand, kokosmælk, salt, citronsaft og bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter.

  4. Tilsæt porrer i ringe og æbletern, og lad det simre med i retten i 5 minutter.

  5. Skær den optøede sejfilet i mundrette bider, og læg dem forsigtigt ned i retten sammen med de optøede ærter. Damp fisken sammen med retten i minimum 5 minutter - løber du tør for væske, tilsat da lidt ekstra vand til retten.

  6. Når væsken er kogt ind, risene er møre og fisken gennemstegt, rør da forsigt retten rundt og smag til med salt og peber, og evt. mere karry og citron.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*