Som lovet, har jeg lavet et bud på en lækker og ikke alt for dyr 3-retters nytårsmenu. Den består af en lækker lakseroulade, roastbeef med tilbehør og brownie med is til dessert – hele herligheden koster 62 kr per person. Det er hovedsagligt roastbeefen der trækker prisen op, da den ikke er på bud. Så hvis du er lidt vaks, kan du spare lidt penge ved at finde en anden okseudskæring på tilbud eller en steg med sidste holdbarhedsdato. Jeg synes dog stadig, at 62 kr for en 3-retters nytårsmenu er ganske pænt 🙂
Jeg håber i alle får en rigtig dejlig aften og et super godt nytår!
Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket spinat og en klat skyr eller creme fraiche.
Æggehviderne piskes stive og vendes i ægge/spinat-massen.
Smør æggemassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et ca. 1 cm. tykt lag.
Bages ved 200 grader ovn i 12-15 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.
Fyldet: laks, creme fraiche, flødeost, citronsaft og dild blendes til en jævn masse og smages til med salt og peber. Laksemoussen smøres ud over den afkølede spinatbund, der rulles sammen til en roulade og stiles i køleskabet et par timer.
Varm en pande med olie. Brun kødet godt på alle sider. Drys med salt og peber, og steg roastbeefen i ovnen i ca. 30 minutter, afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt du vil have det.
Pak straks det færdigstegte kød godt ind i stanniol og viskestykker, og lad det trække mindst 15-20 minutter inden du skærer stegen i skiver af ca. 1 cm.
Glaserede grøntsager
Gulerødder og løg skrælles og skæres i grove stykker. Vask sugar snapsene.
Kom grøntsagerne i et ildfastfad og vend dem sammen med acaciehonning, balsamico og 1 spsk olie. Drys med salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen ved ca. 200 grader i 20 minutter.
Tilbehør
Tilbered røstierne som anvist på posen og lun bearnaisesaucen.
Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker til en luftig blanding.
Bland mel og kakao i en skål for sig og vend det herefter blandingen forsigtigt i den luftige æggemasse.
Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) eller en rund springform - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter og lad den køle af.
Skær kagen i trekanter og server med vanillieis. Pynt evt. med friske bær eller revet hvid chokolade.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd.
I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 1 - Sund på budget