Budgetvenlig nytårsmenu 2019

Som lovet, har jeg lavet et bud på en lækker og ikke alt for dyr 3-retters nytårsmenu. Den består af en færdig hummersuppe med bagt torsk og hvidløgscroutoner, braiseret oksesteg med tilbehør og brownie med is til dessert – hele herligheden koster 65 kr per person. Det er hovedsagligt kødet der trækker prisen op, da det ikke er på tilbud. Så hvis du er lidt vaks, kan du spare lidt penge ved at finde en anden okseudskæring på tilbud eller en steg med sidste holdbarhedsdato. Jeg synes dog stadig, at 65 kr for en 3-retters nytårsmenu er ganske pænt 🙂
Jeg håber i alle får en rigtig dejlig aften og et super godt nytår!

Print Recipe
Hummersuppe med bagt torsk
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 750 g hummersuppe f.eks. bornholms
  • 225 g torskefileter
  • 1,5 dl vand + et skvæt citronsaft eller hvidvin
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 pk brødcroutoner med hvidløg
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 750 g hummersuppe f.eks. bornholms
  • 225 g torskefileter
  • 1,5 dl vand + et skvæt citronsaft eller hvidvin
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 pk brødcroutoner med hvidløg
Instruktioner
  1. Del torsken i 4 stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, hæld vand og citronsaft eller hvidvin ved fisken, og bag den i 10-15 min. ved 150 grader.
  2. Varm suppen igennem.
  3. Læg ét torskestykke i bunden af en dyb tallerken og hæld den varme suppe ved. Pynt med et drys brødcroutoner og evt. lidt dild.
  4. Servér straks.
Del denne opskrift
 

Print Recipe
Braiseret okse (langtidsstegt) med rodfrugtmos
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret okse
  • 700-1000 g oksespidsbrydst kan erstattes med bov eller tykkam
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret okse
  • 700-1000 g oksespidsbrydst kan erstattes med bov eller tykkam
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
  1. Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  3. Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
  1. Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  2. Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
  1. Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
  2. Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  3. Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  5. Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  6. Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 20 kr

Del denne opskrift
 

Print Recipe
Brownie med is
Region Dessert
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 750 ml god vanillieis
Region Dessert
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 750 ml god vanillieis
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det køle af.
  3. Pisk æg og sukker til en luftig blanding.
  4. Bland mel og kakao i en skål for sig og vend det herefter blandingen forsigtigt i den luftige æggemasse.
  5. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) eller en rund springform - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter og lad den køle af.
  6. Skær kagen i trekanter og server med vanillieis. Pynt evt. med friske bær eller revet hvid chokolade.
Del denne opskrift
 

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Frugt og grønt

  • 2 gulerødder, vej-selv 2,5 kr
  • 0,5 kg kartofler, vej selv 3,75 kr
  • 0,5 kg rodfrugter. vej-selv (pastinak, rødbeder, persillerøder, knoldselleri) 6 kr

Frost

  • 1 ps haricots verts, 700 g 10,50 kr
  • 1 vaniljeis, bologna, 750 ml 20 kr (tilbud)

Køl

  • 4 brunchæg 12,95 kr
  • 1 grydesteg af bov (eller tykkam), ca. 1 kg 79,90 kr
  • 2 stk hummersuppe, Bornholms, 375 g 2 x 10 kr (tilbud) = 20 kr
  • 1 pk torskefileter, 225 g 35 kr

Mejeri

  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 ml 7,95 kr
  • 1 pk smør, kløverblomst, 250 g 15,95 kr

Kolonial

  • 1 pk brødcroutoner med hvidløg 9,95 kr
  • 2 mørk chokolade,100 g 2 x 7,50 kr = 15 kr
  • 1 fl rødvin, Merlot (el. anden) 20 kr
  • 1 ds tomatpure, 140 g 2,50 kr

Pris

262 kr (65 kr pr mand)

Basislager

Ingredienser

  • citronsaft
  • hvedemel
  • hvidløg
  • kakao
  • løg
  • sukker

Krydderier

  • laurbærblade
  • oksebouillonterning
  • salt og peber
  • timian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*