tyrkisk køfte

Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød

Jeg har været i Tyrkiet et hav af gange, og jeg har virkelig forelsket mig i det tyrkiske køkken. En ret der er svær at komme uden om når man besøger Tyrkiet, er deres svar på frikadeller, nemlig køfte. Hver region har deres opskrift på køfte (og hver familie), så der findes mange forskellige smagsvarianter og måder at lave dem på. Jeg har forsøgt mig med denne opskrift, som er en blanding af flere forskellige jeg har smagt når jeg har været afsted – om de 100% autentiske skal jeg ikke kunne sige, det kan sagtens være at de er blevet tilpasset mine danske smagsløg i processen 😉 Men gode, det er de i hvert fald.

tyrkisk køfte

Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød

4.86 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Tyrkisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Køfte

  • 400 g hakket oksekød max 10%
  • 1 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 70 g tomatpure
  • 2 spsk rasp
  • en håndfuld persille
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende el. lille skvæt mælk
  • 1 tsk salt
  • peber

Tyrkisk salat

  • 4 tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 alm. løg
  • 1 agurk
  • 0,5 bundt persille
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 fuldkornspitabrød

Sådan gør du
 

Køfte

  • Riv løg, pres hvidløg og hak persillen fint.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål til en jævn fars.
  • Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30. minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Dæk en bageplade med bagepapir.
  • Form farsen til 8 små aflange frikadelle og læg dem på bagepladen.
  • Bag “frikadellerne” i ovnen i 20 minutter. Har du mulighed for at smide dem på grillen, gør det dem kun endnu mere lækre.

Tyrkisk salat

  • Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. Løget skæres i halve skiver og lægges i en skål for sig. Dæk løgene med vand og ½ tsk salt, og lad det trække imens du blander dressing.
  • Bland saften fra 1 citron sammen olie og lidt salt og peber. Hak persille fint, og vend herefter dressing og persille sammen med grøntsagerne.
  • Hæld vandet fra løgene og bland løgene i resten af salaten.
  • Server køftene med salaten og lune pitabrød.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

5 Comments

  1. hej.hvor mange køfte blir der ca af denne portion?

  2. Vi fik ca 8-9 ganske fin størrelse. Og mums! Min datter på 1.5 var helt vild med dem! Og de var også et fine for min søn på knap 4 år, selvom han er i “det kan jeg ikke lide” fasen.

  3. Virkelig lækker ret. Vi måtte dog lave ris til. Selvom vi kun er to voksne og to børn på 1,5 og 4 år, så var der slet ikke nok til at blive mætte af.

  4. Elsker den her opskrift ! Mine køfte falder dig meget meget let fra hinanden – har du noget råd hertil?

  5. Næste gang vil jeg variere helt enkelt med at tilsætte hvidløg og persille salt og peber til farsen og opblødt brødkrumme i stedet for æg/rasp. Det giver bedre smag og konsistens efter min mening.

4.86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød


Print Recipe


Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød

Region Oksekød

Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter

Antal personer


Ingredienser
Køfte

Tyrkisk salat

Tilbehør

Region Oksekød

Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter

Antal personer


Ingredienser
Køfte

Tyrkisk salat

Tilbehør


Instruktioner
Køfte
  1. Riv løg, pres hvidløg og hak persillen fint.

  2. Bland alle ingredienser sammen i en skål til en jævn fars.

  3. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30. minutter.

  4. Tænd ovnen på 200 grader.

  5. Dæk en bageplade med bagepapir.

  6. Form farsen til små aflange frikadelle (pøller) og læg dem på bagepladen.

  7. Bag “frikadellerne” i ovnen i 20 minutter. Har du mulighed for at smide dem på grillen, gør det dem kun endnu mere lækre.

Tyrkisk salat
  1. Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. Løget skæres i halve skiver og lægges i en skål for sig. Dæk løgene med vand og ½ tsk salt, og lad det trække imens du blander dressing.

  2. Bland saften fra 1 citron sammen olie og lidt salt og peber. Hak persille fint, og vend herefter dressing og persille sammen med grøntsagerne.

  3. Hæld vandet fra løgene og bland løgene i resten af salaten.

  4. Server køftene med salaten og lune pitabrød.


Recipe Notes

Pris pr person: 14-16 kr

4.86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*