Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Tærtedej:
- 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld:
- 200 g røget laks el. lakserester
- 350 g spinat, hakket optøet
- 5 æg
- 1,5 dl fraiche 5%
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- salt og peber
Tilbehør
- 4 gulerødder i stave
- 0,5 agurk i stave
Ingredienser
Tærtedej:
Fyld:
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Tærtedej:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
- Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.
- Skær laksen i mindre stykker.
- Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.
- Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.
Recipe Notes
Pris pr person: 13-14 kr