Som lovet, har jeg lavet et bud på en lækker og ikke alt for dyr 3-retters nytårsmenu. Den består af en færdig hummersuppe med bagt torsk og hvidløgscroutoner, braiseret oksesteg med tilbehør og brownie med is til dessert – hele herligheden koster 65 kr per person. Det er hovedsagligt kødet der trækker prisen op, da det ikke er på tilbud. Så hvis du er lidt vaks, kan du spare lidt penge ved at finde en anden okseudskæring på tilbud eller en steg med sidste holdbarhedsdato. Jeg synes dog stadig, at 65 kr for en 3-retters nytårsmenu er ganske pænt 🙂
Jeg håber i alle får en rigtig dejlig aften og et super godt nytår!
Del torsken i 4 stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, hæld vand og citronsaft eller hvidvin ved fisken, og bag den i 10-15 min. ved 150 grader.
Varm suppen igennem.
Læg ét torskestykke i bunden af en dyb tallerken og hæld den varme suppe ved. Pynt med et drys brødcroutoner og evt. lidt dild.
Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker til en luftig blanding.
Bland mel og kakao i en skål for sig og vend det herefter blandingen forsigtigt i den luftige æggemasse.
Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) eller en rund springform - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter og lad den køle af.
Skær kagen i trekanter og server med vanillieis. Pynt evt. med friske bær eller revet hvid chokolade.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd.
I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.