Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde

Print Recipe
Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kikærtefrikadeller
Hvidkålstzatziki
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kikærtefrikadeller
Hvidkålstzatziki
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.
Hvidkålstzatziki
  1. Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.
Kikærtefrikadeller
  1. Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  2. Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.
Recipe Notes

Pris pr. person: 9-11 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Kikærtefrikadeller

Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde

Denne uges “meatless monday” står på små sprøde kikærtefrikadeller. De er rigtig lækre og kan varieres på et utal af måder. Du kan f.eks. bruge grøntsagsrester såsom kogte kartofler, broccoli, blomkål, rodfrugter, løg osv. og derudover kan man selvfølgelig bruge de krydderier man bedst kan lide, så hvis man ikke er så meget til spidskommen, så bruger man bare noget andet.
Kikærtefrikadellerne har et højt indhold af både kostfibre og protein, og mætter derfor rigtig godt, så de skeptiske kødelskere skal ikke være bange for, at de skal gå sultne fra bordet 😉

Kikærtefrikadeller

Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde

4 fra 16 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kødfri, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk rosmarin

Kikærtefrikadeller

  • 2 ds kikærter
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl mælk el. fraiche
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. lidt stødt chili hvis du kan lide dem spicy

Hvidkålstzatziki

  • 500 g hvidkål el. spidskål
  • 2,5 dl cheasy fraiche 5% el. græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.

Hvidkålstzatziki

  • Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.

Kikærtefrikadeller

  • Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  • Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.

Noter

u003cliu003e Pris pr. person: 9-11 kr u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

14 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 11 - Sund på budget

  2. Pia Juul Gregersen

    Hej Britt
    Fantastisk hjemmeside du har. Jeg vil høre om du evt. Kunne skrive hvor mange gram kulhydrater der er pr.100g i dine opskrifter, da vi har et barn med diabetes 1 og det er svært at regne ud mht insulin, når man ikke kan se det.

    Mvh Pia

    • Britt // Sund på budget

      Hej Pia 🙂 Dejligt at du kan lide det. Som min arbejdstid ser ud lige nu, så har jeg desværre ikke tiden til at lave ernæringsberegninger på alle opskrifterne. Jeg vil ikke afvise at det kommer på er tidspunkt, men lige nu har jeg desværre ikke mulighed for det. Du kan evt bruge lifesum eller myfitnesspal til selv at taste opskrifterne ind i 🙂

  3. Hej Britt! De kikærtefrikadeller smager fantastisk, men jeg synes at massen er meget blød, hvilket gør dem svære at forme og de smuldre meget nemt når de er færdigstegt! Har du selv oplevet det eller hvordan steger du dem? 🙂

    • Britt // Sund på budget

      Tak dejligt at du ka lide dem 🙂 Ja de kan godt blive lidt porøse, hemmeligheden er ikke at lave dem alt for store. Min erfaring er, at jo mindre man laver dem, jo nemmere holder de sammen bagefter 🙂 Jeg bruger en stor teske til at forme med.

    • Super lækker ret . Kan kikærtefrikadellerne fryses? Og hvis du har prøvet det, hvordan plejer du at varme dem op igen? 🙂

  4. Lækker side… 5 store stjerner herfra .. kan de kikærtedeller varmes dagen efter? Vi er nemlig kun 3 personer og tænker der ville være til 2 dage

    • Britt // Sund på budget

      Hej Trine 🙂 Mange tak! Ja de kan sagtens varmes dagen efter og kan også spises kolde i madpakken 🙂 God dag!

      • Hej Britt.
        Jeg har blandet “farsen” til kikærtefrikadellerne og endte med ikke selv at lave aftensmad. Kan “farsen” bruges i morgen?
        Mvh Tascha

  5. Havde ikke kikærter, så brugte limabønner fra karton. Det fungerer også fint

  6. Bente Cuber

    Tusind tak. Første dag i dit univers.
    Hvor er det nemt, tilgængeligt, og velsmagende. Du har gjort alt arbejdet for mig – super indkøbsliste så man ikke skal rundt i forretningen x mange. Jeg er fan

4 from 16 votes (14 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*