Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.
Hvidkålstzatziki
Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.
Kikærtefrikadeller
Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.
Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde
Published on
Denne uges “meatless monday” står på små sprøde kikærtefrikadeller. De er rigtig lækre og kan varieres på et utal af måder. Du kan f.eks. bruge grøntsagsrester såsom kogte kartofler, broccoli, blomkål, rodfrugter, løg osv. og derudover kan man selvfølgelig bruge de krydderier man bedst kan lide, så hvis man ikke er så meget til spidskommen, så bruger man bare noget andet. Kikærtefrikadellerne har et højt indhold af både kostfibre og protein, og mætter derfor rigtig godt, så de skeptiske kødelskere skal ikke være bange for, at de skal gå sultne fra bordet 😉
Kikærtefrikadeller m. hvidkålstzatziki og kartoffelbåde
Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.
Hvidkålstzatziki
Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.
Kikærtefrikadeller
Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.
Noter
u003cliu003e Pris pr. person: 9-11 kr u003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej Britt
Fantastisk hjemmeside du har. Jeg vil høre om du evt. Kunne skrive hvor mange gram kulhydrater der er pr.100g i dine opskrifter, da vi har et barn med diabetes 1 og det er svært at regne ud mht insulin, når man ikke kan se det.
Hej Pia 🙂 Dejligt at du kan lide det. Som min arbejdstid ser ud lige nu, så har jeg desværre ikke tiden til at lave ernæringsberegninger på alle opskrifterne. Jeg vil ikke afvise at det kommer på er tidspunkt, men lige nu har jeg desværre ikke mulighed for det. Du kan evt bruge lifesum eller myfitnesspal til selv at taste opskrifterne ind i 🙂
Hej Britt! De kikærtefrikadeller smager fantastisk, men jeg synes at massen er meget blød, hvilket gør dem svære at forme og de smuldre meget nemt når de er færdigstegt! Har du selv oplevet det eller hvordan steger du dem? 🙂
Tak dejligt at du ka lide dem 🙂 Ja de kan godt blive lidt porøse, hemmeligheden er ikke at lave dem alt for store. Min erfaring er, at jo mindre man laver dem, jo nemmere holder de sammen bagefter 🙂 Jeg bruger en stor teske til at forme med.
Tusind tak. Første dag i dit univers.
Hvor er det nemt, tilgængeligt, og velsmagende. Du har gjort alt arbejdet for mig – super indkøbsliste så man ikke skal rundt i forretningen x mange. Jeg er fan
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd.
I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 11 - Sund på budget
Hej Britt
Fantastisk hjemmeside du har. Jeg vil høre om du evt. Kunne skrive hvor mange gram kulhydrater der er pr.100g i dine opskrifter, da vi har et barn med diabetes 1 og det er svært at regne ud mht insulin, når man ikke kan se det.
Mvh Pia
Hej Pia 🙂 Dejligt at du kan lide det. Som min arbejdstid ser ud lige nu, så har jeg desværre ikke tiden til at lave ernæringsberegninger på alle opskrifterne. Jeg vil ikke afvise at det kommer på er tidspunkt, men lige nu har jeg desværre ikke mulighed for det. Du kan evt bruge lifesum eller myfitnesspal til selv at taste opskrifterne ind i 🙂
Hej Britt! De kikærtefrikadeller smager fantastisk, men jeg synes at massen er meget blød, hvilket gør dem svære at forme og de smuldre meget nemt når de er færdigstegt! Har du selv oplevet det eller hvordan steger du dem? 🙂
Tak dejligt at du ka lide dem 🙂 Ja de kan godt blive lidt porøse, hemmeligheden er ikke at lave dem alt for store. Min erfaring er, at jo mindre man laver dem, jo nemmere holder de sammen bagefter 🙂 Jeg bruger en stor teske til at forme med.
Super lækker ret . Kan kikærtefrikadellerne fryses? Og hvis du har prøvet det, hvordan plejer du at varme dem op igen? 🙂
Det kan de. Jeg varmer dem enten i ovnen eller mikroovnen 🙂
Lækker side… 5 store stjerner herfra .. kan de kikærtedeller varmes dagen efter? Vi er nemlig kun 3 personer og tænker der ville være til 2 dage
Hej Trine 🙂 Mange tak! Ja de kan sagtens varmes dagen efter og kan også spises kolde i madpakken 🙂 God dag!
Hej Britt.
Jeg har blandet “farsen” til kikærtefrikadellerne og endte med ikke selv at lave aftensmad. Kan “farsen” bruges i morgen?
Mvh Tascha
Jeg har ingen erfaring med det, men det tænker jeg godt at du kan 🙂
Havde ikke kikærter, så brugte limabønner fra karton. Det fungerer også fint
Tusind tak. Første dag i dit univers.
Hvor er det nemt, tilgængeligt, og velsmagende. Du har gjort alt arbejdet for mig – super indkøbsliste så man ikke skal rundt i forretningen x mange. Jeg er fan
Det er jeg glad for at høre 🙂 Velkommen til!