Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

Print Recipe
Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Instruktioner
Kartofler
  1. Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand.
Krebinetter/karbonader
  1. Form kødet til 4 karbonader/krebinetter - lav dem gerne lidt flade.
  2. Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
  3. Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
  1. Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
  2. Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
  3. Tilsæt ærter og muskatnød.
  4. Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
  5. Smag til med salt og lidt peber.
  6. Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler.
Recipe Notes

Pris pr. person: 10-12 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

krebinetter

Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

Menuen i dag, afhænger lidt af hvilken landsdel du kommer fra. Nogen vil mene at de skal have krebinetter, mens andre skal have karbonader 😉 Uanset hvad vi kalder det, så er det en god traditional ret, som mange har et forhold til. Retten her er måske i en sundere udgave en man er vant til, og nogen vil måske savne den opbagte sauce. Jeg håber alligevel at i vil give den en chance, den er slet ikke så ringe endda 😉

krebinetter

Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt

4.72 fra 7 stemmer
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kartofler

Krebinetter/karbonader

  • 400 g hakket svin og kalv max 10 %
  • 1 dl rasp
  • salt og peber
  • evt 1 æg til panering ellers bare lidt mælk

Stuvede grøntsager

  • 500 g gulerødder
  • 300 g frosne ærter
  • 2,5 dl minimælk
  • 2,5 dl kogevand fra kartoflerne
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 1 spsk olie
  • vand + mel til jævning
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand til de er møre.
  • Gem lidt af kogevandet til saucen.

Krebinetter/karbonader

  • Form kødet til 4 karbonader/krebinetter – lav dem gerne lidt flade.
  • Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
  • Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.

Stuvede grøntsager

  • Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
  • Bring gulerødder, kogevand fra kartoflerne og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
  • Tilsæt ærter og muskatnød.
  • Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
  • Smag til med salt og lidt peber.
  • Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget

  2. Bettina bo Nielsen

    Lækker peanutbutter kylling

  3. En klassisk ret som vi ikke har fået i lang tid herhjemme men nu var den på planen og MUMS det smager jo lækkert
    Dejligt med stor variation af menu uge efter uge – karbonaer er kommet tilbage på vores madplan

  4. Lyder super lækkert – skal det være minimælk eller kan man bruge letmælk? 🙂

4.72 from 7 votes (7 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*