Form kødet til 4 karbonader/krebinetter - lav dem gerne lidt flade.
Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
Bring gulerødder og mælk i kog i en tykbundet gryde til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
Tilsæt ærter og muskatnød.
Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
Smag til med salt og lidt peber.
Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler.
Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt
Published on
Menuen i dag, afhænger lidt af hvilken landsdel du kommer fra. Nogen vil mene at de skal have krebinetter, mens andre skal have karbonader 😉 Uanset hvad vi kalder det, så er det en god traditional ret, som mange har et forhold til. Retten her er måske i en sundere udgave en man er vant til, og nogen vil måske savne den opbagte sauce. Jeg håber alligevel at i vil give den en chance, den er slet ikke så ringe endda 😉
Krebinetter/karbonader m. kartofler og stuvet grønt
Skræl kartoflerne og kog dem i let saltet vand til de er møre.
Gem lidt af kogevandet til saucen.
Krebinetter/karbonader
Form kødet til 4 karbonader/krebinetter – lav dem gerne lidt flade.
Bland rasp og 1 tsk. salt og lidt peber sammen og vend karbonaderne/krebinetterne først i mælk eller pisket æg og herefter i raspen.
Varm olien på en pande og brun først karbonaderne i ca. 1 minut på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme i ca. 8-10 minutter – vend af og til, så de ikke bliver for mørke.
Stuvede grøntsager
Skræl gulerødder og skær dem ud i små tern.
Bring gulerødder, kogevand fra kartoflerne og mælk i kog i en tykbundet gryde og kog dem til de er næsten møre (ca. 5 minutter).
Tilsæt ærter og muskatnød.
Bring sovsen i kog og tilsæt jævning. Kog sovsen i ca. 2 minutter.
Smag til med salt og lidt peber.
Server krebinetterne/karbonaderne med de stuvede grønsager og de kogte kartofler
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
En klassisk ret som vi ikke har fået i lang tid herhjemme men nu var den på planen og MUMS det smager jo lækkert
Dejligt med stor variation af menu uge efter uge – karbonaer er kommet tilbage på vores madplan
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd.
I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget
Lækker peanutbutter kylling
En klassisk ret som vi ikke har fået i lang tid herhjemme men nu var den på planen og MUMS det smager jo lækkert
Dejligt med stor variation af menu uge efter uge – karbonaer er kommet tilbage på vores madplan
Lyder super lækkert – skal det være minimælk eller kan man bruge letmælk? 🙂