I dag skal vi have en super lækker rød linsesuppe. Jeg ved godt at nogen har det lidt stramt, når de høre ordet linsesuppe (sådan har jeg også haft det), men min erfaring er at det handler om at give den max gas med krydderierne og gerne det lidt stærke af slagsen. På den måde får man en super sund suppe, med knald på smagen 🙂
Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner
Ingredienser
Rød linsesuppe
- 2 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g knoldselleri, pastinak eller persillerødder
- 5 gulerødder
- 1 ds flåede tomater
- 7 dl vand
- 1 bouillonterning
- 150 g røde linser, tørrede
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk cayennepeber eller chili
- rigeligt salt og peber
Tilbehør
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk olie
- salt og peber
- fraiche 5%
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl og skær løg, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Pil hvidløg.
- Kom vand, grøntsager, flåede tomater og bouilloterning i en stor gryde og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn.
- Tilsæt røde linser, spidskommen og cayennepeber/chili, og lad det koge med i suppen i 20 minutter. Smag suppen til med krydderier samt salt og peber.
Rugbrødscroutoner
- Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
- Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
- Server suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og en klat fraiche.
Pingback: Sund madplan uge 5 - Sund på budget
Blender du suppen? Den ser vildt lækker ud
Ja den blendes (i trin 3) inden du kommer linser i 🙂
Jeg synes der skal mere vand til? Efter jeg blendte den var det meget tyk og spyttede… Jeg tilføjede så 5 dl vand så så det mere rigtigt ud, hvor tyk skal det være? Vi havde kun hakkede tomater måske det var problemet.