Ugens vegetariske ret er en super nem og sund indisk curry med kikærter. Det hele tager ca. 30 minutter at lave, og retten passer stort set sig selv. Retten er ikke specielt spicy, men er du til stærk mad, kan du med fordel være rundhåndet med chilien 😉
Indisk curry med kikærter
Ingredienser
- 1 spsk olie til stegning
- 3 gulerødder
- 2 alm løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk karry
- 1 spsk spidskommen
- 3 tsk garam masala krydderiblanding
- evt. chili efter smag
- 2 ds kikærter
- 400 ml kokosmælk, light
- 1 ds hakkede tomater
- 1 stk bouillonterning
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- 300 g ris
Sådan gør du
- Vask, skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
- Opvarm olie i en gryde, og svits løgene til de er klare. Tilsæt krydderier og hvidløg og lad det svitse i ca. 1 minut.
- Tilsæt gulerødder i tern, hakkede tomater, kikærter, kokosmælk og bouillon, og lad det hele simre ved lav varme i minimum 15 minutter. Imens kan du koger ris som anvist på posen.
- Smag curryen til med citronsaft, salt og peber, og evt. flere krydderier. Servér med kogte ris.
Pingback: Sund madplan uge 44 - Sund på budget
Skal kikærter drænes? Altså med eller uden væske?
Ja de skal drænes 🙂
Den smager fantastisk
Blandede selv Garam Marsala- krydret, men ikke stærk.
genial ret, børnene var ikke overbevist men det var mor og far.
tak for en super madplan
det smager helt fantastisk Vi er total fan af retten….generelt af alle de opskrifter du lægger ud. Tak for super super mad
Dejligt 🙂
Nøj. Nemt, hurtigt og mega lækkert!!
Mange tak 🙂
Kan man bruge andet end kokosmælk måske sojamælk?
Det har jeg desværre ingen erfaring med, men prøv dig frem 🙂
Virkelig go.