Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
|
- 400 g tørrede kikærter skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
- En stor håndfuld persille evt. fra frost
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- 3 æg
- 4 spsk havregryn
- 2 spsk citronsaft
- olie til stegning
- 0,5 iceberg
- 2-3 gulerødder revet
- 3 tomater
- 0,5 agurk
- 1 ds majs
- 4 fuldkornspita
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 håndfuld persille finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Ingredienser
Falafler
TIlbehør
Dressing
|
|
- Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til en jævn masse.
- Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande.
- Vask og snit grøntsagerne, så de kan bruges til pita.
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
- Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.
Pingback: Sund madplan uge 42 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 12 - Sund på budget
Hej.
Kan man ikke stege/bage falaflerne i ovnen? Jeg er ikke så vild med den mados det giver bagefter og så kan man spare på fedtet også
Kh Karen Maria
Det kan du sagtens – jeg ved dog ikke hvor længe de skal have, måske 15-20 minutter?
Du skal dog være opmærksom på at de ikke bliver lige så sprøde i ovnen som på panden 🙂
Hej Britt
Jeg har ikke prøvet at lave falafler før så bær over med mig hvis mit spørgsmål er lidt dumt. I opskriften står der ikke noget om færdiglavet fars, men det gør der til gengæld på indkøbssedlen. Er det der står i opskriften, hvis man vælger at lave farten selv eller skal farsen blandes med de ingredienser, der står i opskriften?
Kh, Christina 🙂
Hej Christina. De ting der står er når man laver falaflerne selv. I denne uge er der dog fars på tilbud, så det bruges i stedet for 🙂 God fornøjelse.
Har ikke prøvet at lave det før
Hvor længe skal de ca have på panden?
Vi er lige begyndt at bruge dine madplaner og vi er meget begejstrede. Dejligt at blive inspireret til at prøve noget nyt og det er nemme opskrifter som er lige til at gå til
Falaflerne blev ret tørre.
Og salaten var lidt kedelig sådan en vinterdag 🙂